I samarbete med FELIX

Köttbullar med skånsk senap

45 m
10 bufféportioner
köttbullar med skånsk senap
Foto: köket.se
45 m
10 bufféportioner

Du behöver

  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 ägg
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök, riven
  • salt och peppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda grädde, ströbröd, senap och ägg i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda samman med köttfärs, lök, salt och peppar. Blanda försiktigt och inte för länge, då blir köttbullarna sega.
  2. Rulla smeten till fina små köttbullar och hetta upp en stekpanna med smör.
  3. Stek köttbullarna så de får fin yta. Stek genomstekta om du ska servera på en gång, annars kan du tillaga köttbullarna färdigt i ugnen innan servering.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix potatisbullar med nötcrunch
Kommentera receptet

Fler goda recept