Köttbullar med skånsk senap

50 röster
45 m
10 bufféportioner
köttbullar med skånsk senap
Foto: köket.se

Felix fina Ekologiska köttbullar är gjorda på 100% svenskt nötkött! Saftiga, KRAV-märkta och gjorda på bra råvaror utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Felix ekologiska köttbullar produkt ny
45 m
10 bufféportioner

Du behöver

  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 ägg
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök, riven
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda grädde, ströbröd, senap och ägg i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda samman med köttfärs, lök, salt och peppar. Blanda försiktigt och inte för länge, då blir köttbullarna sega.
  2. Rulla smeten till fina små köttbullar och hetta upp en stekpanna med smör.
  3. Stek köttbullarna så de får fin yta. Stek genomstekta om du ska servera på en gång, annars kan du tillaga köttbullarna färdigt i ugnen innan servering.
Tips!
Felix potatisbullar med nötcrunch
5 december 2016