I samarbete med FELIX

Köttbullar med skånsk senap

25 röster
45 m
10 bufféportioner
köttbullar med skånsk senap
Foto: köket.se

Riktigt saftiga och goda köttbullar med smak av skånsk senap. En vinnare på julbordet!

Spara tid och testa Felix ekologiska köttbullar av nötfärs!


Visa mer
45 m
10 bufféportioner

Du behöver

  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl ströbröd
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 ägg
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök, riven
  • salt och peppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda grädde, ströbröd, senap och ägg i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda samman med köttfärs, lök, salt och peppar. Blanda försiktigt och inte för länge, då blir köttbullarna sega.
  2. Rulla smeten till fina små köttbullar och hetta upp en stekpanna med smör.
  3. Stek köttbullarna så de får fin yta. Stek genomstekta om du ska servera på en gång, annars kan du tillaga köttbullarna färdigt i ugnen innan servering.
Tips!
Felix potatisbullar med nötcrunch
5 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept