I samarbete med FELIX

Gratinerade potatisbullar med brysselkål och nötcrunch

35 m
4
Felix potatisbullar med nötcrunch
Foto: Angelica Söderberg
35 m
4

Du behöver

  • 800 g Felix frysta potatisbullar
  • 250 g brysselkål
  • 50 g smör
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 näve mandel, hackad
  • 1 näve hasselnötter, hackade
  • 1 näve pumpakärnor
  • 0,25 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj brysselkålen, skär bort den nedersta delen och förkoka i 5 minuter.
  3. Stek potatisplättarna lite lätt i en stekpanna med smör.
  4. Klicka ut 50 g smör i botten på en stor ugnsform.
  5. Fördela förstekta potatisplättar och förkokt brysselkål i formen, strö över Västerbottensost, hackade nötter och pumpakärnor. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter, eller tills allt fått fin färg.
  6. Ta ur plåten ur ugnen och toppa med granatäpplekärnor och servera!

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix lingonbröd utan jäst (med produkt i bild)
Kommentera receptet

Fler goda recept