Gratinerade potatisbullar med brysselkål och nötcrunch

Felix potatisbullar med nötcrunch
Foto: Angelica Söderberg

Gratinerade potatisbullar med brysselkål och nötcrunch

9

8 ingredienser

35 m

Potatisbullar och brysselkål gratinerade med Västerbottensost, hackade nötter och granatäpple.

läs mer
Potatisbullar felix ny produkt

Felix tipsar!

Klassiska potatisbullar gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 800 g Felix Potatisbullar
  • 250 g brysselkål
  • 50 g smör
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,25 granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj brysselkålen, skär bort den nedersta delen och förkoka i 5 minuter.
  3. Stek potatisplättarna lite lätt i en stekpanna med smör.
  4. Klicka ut 50 g smör i botten på en stor ugnsform.
  5. Fördela förstekta potatisplättar och förkokt brysselkål i formen, strö över Västerbottensost, hackade nötter och pumpakärnor. Gratinera i ugnen i 10-15 minuter, eller tills allt fått fin färg.
  6. Ta ur plåten ur ugnen och toppa med granatäpplekärnor och servera!
TIPS!