Risgröt brûlée

Felix Risgröt brûlée
Foto: Köket.se

Risgröt brûlée

7 ingredienser

15 min

Ris a la Malta, släng dig i väggen - här är julens godaste dessert! Risgröt smaksatt med apelsin och julkryddor toppas med ett knäckigt lager bränt socker. Busenkelt och magiskt gott!

Felix Risgröt
Felix - Risgröt - produktbild

Felix Risgröt

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis - helt utan tillsatser!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Felix risgröt
  • 50 g vit choklad
  • 1 apelsin, zesten
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 dl grädde
  • ca 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Häll upp gröten i en bunke. Riv ner den vita chokladen och apelsinzesten i bunken. Krydda med kanel och kardemumma och blanda ihop ordentligt.
  2. Vispa grädden och vänd ner i gröten. Häll upp i små portionsskålar.
  3. Strö ett rejält lager socker jämnt över ytan. Använd en brûléebrännare för att karamellisera sockret till gyllene färg. Servera på en gång.
TIPS!
8 goda recept med risgrynsgröt
Felix Risgrötsplättar med saffran

8 goda recept med risgrynsgröt

Roliga och goda recept med Felix risgröt!

Läs mer

Fler tips!
Felix Vegetariska köttbullar och krämig rödbetssallad

Fler tips!

Fler tips och recept från Felix.

Läs mer