Risgrynsgröt med julgranola

Risgrynsgröt med julgranola
Foto: köket.se

Risgrynsgröt med julgranola

10 ingredienser

40 m

Klassisk risgröt från Felix blir ljuvligt god med hemgjord granola med pepparkakskryddor! Granolan räcker och blir över till många fler portioner.

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis i Kumla - helt utan tillsatser!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Gröt

  • 1 kg Felix risgröt
  • mjölk

granola

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 2 msk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Lägg ner havregryn, nötter och frön i en bunke. Ringla över olja och honung. Krydda med pepparkakskryddor och blanda om så allt fördelar sig väl.
  2. Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Håll lite koll så det inte bränns.
  3. Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk och strö över riktigt med julgranola!
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix lingonbröd utan jäst (med produkt i bild)

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer