Risgrynsgröt med julgranola

4 röster
40 m
4
Risgrynsgröt med julgranola
Foto: köket.se
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Gröt

  • 1 kg Felix risgrynsgröt
  • mjölk

granola

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 2 msk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Lägg ner havregryn, nötter och frön i en bunke. Ringla över olja och honung. Krydda med pepparkakskryddor och blanda om så allt fördelar sig väl.
  2. Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Håll lite koll så det inte bränns.
  3. Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk och strö över riktigt med julgranola!
Tips!
Felix lingonbröd utan jäst (med produkt i bild)
6 december 2016