Risgrynsgröt med julgranola

Foto: köket.se
Risgrynsgröt med julgranola
10 ingredienser
40 m
Klassisk risgröt från Felix blir ljuvligt god med hemgjord granola med pepparkakskryddor! Granolan räcker och blir över till många fler portioner.
Ingredienser
Gröt
- 1 kg Felix risgröt
- mjölk
granola
- 3 dl havregryn
- 2 dl sötmandel
- 1 dl linfrön
- 2 dl riven kokos
- 2 dl solroskärnor
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl honung, flytande
- 2 msk pepparkakskrydda
Gör så här
- Lägg ner havregryn, nötter och frön i en bunke. Ringla över olja och honung. Krydda med pepparkakskryddor och blanda om så allt fördelar sig väl.
- Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Håll lite koll så det inte bränns.
- Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk och strö över riktigt med julgranola!
TIPS!