I samarbete med FELIX

Vegetariska köttbullar och krämig rödbetssallad

13 röster
45 m
4-6
Felix Vegetariska köttbullar och krämig rödbetssallad

Vegetariska köttbullar till julbordet. Gör köttbullarna på mandelmjöl, lök, ägg och ost. De blir mättande och köttiga i smaken. Servera med en krämig och god rödbetssallad.

Visa mer
45 m
4-6

Du behöver

Mandelbullar

  • 100 g mandelmjöl
  • 1,5 dl ost lagrad, riven
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 steklök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 krm kryddpeppar
  • 3 ägg
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • smör, till stekning

Rödbetssallad

  • 300 g rödbetor, kokta
  • 100 g Felix gammaldags rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk pepparrot, riven
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mandelbullar
    Riv osten och löken på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Rör ihop alla ingredienser till mandelbullarna i en bunke och blanda noggrant. Rulla små fina bollar, ca 40 st. De sväller under tillagningen!
  3. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollarna och låt dem småkoka i 5-6 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och låt dem rinna av på papper.
  4. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek mandelbollarna gyllene.
  5. Rödbetssallad
    Skär rödbetor och potatis till små fina tärningar.
  6. Riv äpplet och finhacka rödlöken. Blanda allt med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med pepparrot och salt.
Tips!
Felix Pressgurka inlagd gurka picklad gurka

Laddar fler recept...