Vegetariska köttbullar och krämig rödbetssallad
Vegetariska köttbullar och krämig rödbetssallad
20 ingredienser
45 m
Vegetariska köttbullar till julbordet. Gör köttbullarna på mandelmjöl, lök, ägg och ost. De blir mättande och köttiga i smaken. Servera med en krämig och god rödbetssallad.
Felix tipsar!

Felix tipsar!
Rödbetor i klassisk svensk inläggning, smaksatta med bland annat kryddnejlika.
Läs mer
Ingredienser
Mandelbullar
- 100 g mandelmjöl
- 1,5 dl lagrad ost, riven
- 1,5 dl ströbröd
- 1 steklök
- salt
- svartpeppar
- 1-2 krm malen kryddpeppar
- 3 ägg
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- smör, till stekning
Rödbetssallad
- 300 g rödbeta, kokta
- 100 g Felix gammaldags rödbetor
- 1 äpple
- 1 potatis, kokt
- 1 rödlök
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 1-2 msk färsk pepparrot, riven
- salt
Gör så här
Mandelbullar
- Riv osten och löken på den grova sidan av rivjärnet.
- Rör ihop alla ingredienser till mandelbullarna i en bunke och blanda noggrant. Rulla små fina bollar, ca 40 st. De sväller under tillagningen!
- Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Lägg i bollarna och låt dem småkoka i 5-6 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och låt dem rinna av på papper.
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek mandelbollarna gyllene.
Rödbetssallad
- Skär rödbetor och potatis till små fina tärningar.
- Riv äpplet och finhacka rödlöken. Blanda allt med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med pepparrot och salt.
TIPS!