Busenkel vegetarisk Janssons frestelse

Busenkel vegetarisk Janssons frestelse
Foto: köket.se

Busenkel vegetarisk Janssons frestelse

55

4 steg att laga

9 ingredienser

45 m

Janssons frestelse i all ära, men hur roligt är det att skära tändsticksfina potatisstavar? Så här gör du Janssons frestelse på snabbast möjliga sätt - med lika gott resultat! Använd bara Felix färdiga tärnade potatis.

I den här vegetariska varianten är ansjovisen utbytt mot cornichons och ädelost. Perfekt för dig som vill äta ett vegetariskt julbord, eller för dig som helt enkelt inte gillar ansjovis!


läs mer
Felix tärnad potatis produkt

Felix tipsar!

Tärnad potatis gjord på 100% svensk potatis från utvalda odlare. 

Läs mer

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 förp Felix tärnad potatis
  • 150 g Felix cornichons, halverade
  • 100 g ädelost
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 25-50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform.
  3. Slå grädde och mjölk över potatisen i formen. Strö över ströbröd och klicka ut smöret över gratängen.
  4. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
TIPS!