Busenkel vegetarisk Janssons frestelse

55 röster
45 m
6
Busenkel vegetarisk Janssons frestelse
Foto: köket.se

Janssons frestelse i all ära, men hur roligt är det att skära tändsticksfina potatisstavar? Så här gör du Janssons frestelse på snabbast möjliga sätt - med lika gott resultat! Använd bara Felix färdiga tärnade potatis.

I den här vegetariska varianten är ansjovisen utbytt mot cornichons och ädelost. Perfekt för dig som vill äta ett vegetariskt julbord, eller för dig som helt enkelt inte gillar ansjovis!

45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 förp Felix tärnad potatis
  • 150 g Felix cornichons, halverade
  • 100 g ädelost
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 25-50 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform.
  3. Slå grädde och mjölk över potatisen i formen. Strö över ströbröd och klicka ut smöret över gratängen.
  4. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Tips!
Felix Griljerad rotselleri
19 november 2018