I samarbete med FELIX

Busenkel vegetarisk Janssons frestelse

44 röster
45 m
6
Busenkel vegetarisk Janssons frestelse
Foto: köket.se

Janssons frestelse i all ära, men hur roligt är det att skära tändsticksfina potatisstavar? Så här gör du Janssons frestelse på snabbast möjliga sätt - med lika gott resultat! Använd bara Felix färdiga tärnade potatis.

I den här vegetariska varianten är ansjovisen utbytt mot cornichons och ädelost. Perfekt för dig som vill äta ett vegetariskt julbord, eller för dig som helt enkelt inte gillar ansjovis!

Visa mer
45 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 förp Felix tärnad potatis
  • 150 g Felix cornichons, halverade
  • 100 g ädelost
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 25-50 g smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform.
  3. Slå grädde och mjölk över potatisen i formen. Strö över ströbröd och klicka ut smöret över gratängen.
  4. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Tips!
Felix Griljerad rotselleri

Laddar fler recept...