Busenkel vegetarisk Janssons frestelse

Foto: köket.se
Busenkel vegetarisk Janssons frestelse
9 ingredienser
45 m
Janssons frestelse i all ära, men hur roligt är det att skära tändsticksfina potatisstavar? Så här gör du Janssons frestelse på snabbast möjliga sätt - med lika gott resultat! Använd bara Felix färdiga tärnade potatis.
I den här vegetariska varianten är ansjovisen utbytt mot cornichons och ädelost. Perfekt för dig som vill äta ett vegetariskt julbord, eller för dig som helt enkelt inte gillar ansjovis!
Ingredienser
- 1 gul lök, skivad
- 1 förp Felix tärnad potatis
- 150 g Felix cornichons, halverade
- 100 g ädelost
- salt
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl ströbröd
- 25-50 g smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Varva lök, potatis, cornichons, smulad ädelost och lite salt i en ugnsform.
- Slå grädde och mjölk över potatisen i formen. Strö över ströbröd och klicka ut smöret över gratängen.
- Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
TIPS!