Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar

Foto: köket.se
Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar
10 ingredienser
20 m
En klassisk julsallad med grönkål, rödkål, apelsin, getost, hasselnötter och granatäpple. Gör salladen till en mättande och komplett med Felix vegetariska Delikatessbullar.
Felix Vetariska Delikatessbullar

Felix Vetariska Delikatessbullar
Med lika god smak som originalet men 80% lägre klimatavtryck blir det enkelt att äta mer klimatsmart.
Läs mer
Ingredienser
- 1 dl hasselnötter
- 200 g grönkål
- 0,25 rödkål
- 3 apelsiner
- 0,5 dl olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
- 0,5 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
- 100 g getost
- 1-2 dl granatäpplekärnor (eller lingon)
Gör så här
- Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr panna.
- Strimla rödkålen fint och dra av grönkålsbladet från stjälken.
- Filea 2,5 apelsin och pressa saften ur den sista halvan.
- Gör en dressing av olja, vinäger, apelsinsaft och salt. Häll dressingen över kålen och massera in så att den mjukar något.
- Stek morotsbullarna tillsammans med lite olja i en stekpanna.
- Blanda kålen med apelsinfiléerna i en serveringsskål. Lägg över Delikatessbullarna och smula över getosten.
- Toppa med de rostade hasselnötterna och lite granatäpplekärnor eller lingon.
TIPS!
Bra val med Felix!

Bra val med Felix!
Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.¨
Läs mer