I samarbete med FELIX

Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar

7 röster
20 m
4-6
Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar
Foto: köket.se

En klassisk julsallad med grönkål, rödkål, apelsin, getost, hasselnötter och granatäpple. Gör salladen till en mättande och komplett med Felix morotsbullar.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g grönkål
  • 0,25 rödkål
  • 3 apelsiner
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 förp Felix morotsbullar
  • 100 g getost
  • 1-2 dl granatäpplekärnor (eller lingon)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr panna.
  2. Strimla rödkålen fint och dra av grönkålsbladet från stjälken.
  3. Filea 2,5 apelsin och pressa saften ur den sista halvan.
  4. Gör en dressing av olja, vinäger, apelsinsaft och salt. Häll dressingen över kålen och massera in så att den mjukar något.
  5. Stek morotsbullarna tillsammans med lite olja i en stekpanna.
  6. Blanda kålen med apelsinfiléerna i en serveringsskål. Lägg över morotsbullarna och smula över getosten.
  7. Toppa med de rostade hasselnötterna och lite granatäpplekärnor eller lingon.
Tips!
Klassiska julköttbullar

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept >>

25 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...