• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar

Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar
Foto: köket.se
FELIX
FELIX

Julsallad med grönkål, apelsin och vegobullar

7 steg att laga

10 ingredienser

20 m

En klassisk julsallad med grönkål, rödkål, apelsin, getost, hasselnötter och granatäpple. Gör salladen till en mättande och komplett med Felix morotsbullar.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g grönkål
  • 0,25 rödkål
  • 3 apelsiner
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 förp Felix morotsbullar
  • 100 g getost
  • 1-2 dl granatäpplekärnor (eller lingon)

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr panna.
  2. Strimla rödkålen fint och dra av grönkålsbladet från stjälken.
  3. Filea 2,5 apelsin och pressa saften ur den sista halvan.
  4. Gör en dressing av olja, vinäger, apelsinsaft och salt. Häll dressingen över kålen och massera in så att den mjukar något.
  5. Stek morotsbullarna tillsammans med lite olja i en stekpanna.
  6. Blanda kålen med apelsinfiléerna i en serveringsskål. Lägg över morotsbullarna och smula över getosten.
  7. Toppa med de rostade hasselnötterna och lite granatäpplekärnor eller lingon.
TIPS!
Klassiska julköttbullar

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept >>