Del 2: Visste du att...

Del 2: Visste du att...
Foto: Fredrik Persson

...Kina föder upp mer än hälften av världens grisar?
...39 % av det griskött som vi äter i Sverige är importerat och kommer i första hand från Tyskland och Danmark?

...70% av lammköttet är importerat?

...grisens skinka består av inte en utan fem olika anatomiska delar - rostbiff, innanlår, ytterlår, rulle och fransyska?

...lamm smakar inte kofta. Men tidigare åt vi mycket fårkött, alltså från äldre djur. Detta kött kunde ha en mer utpräglad smak.

...nötkött som vakuumförpackas helst ska sparas och lagas så nära bäst-före-datum som möjligt? Det fortsätter nämligen möras i sin förpackning. 

 ...för att få i dig lika mycket järn som det är i en fläskkotlett behöver du äta en liter hackad persilja?

...fryst kött tinas bäst och skonsammast i kallt vatten. Vid långsammare tining i kylskåp kan köttets kvalitet försämras, eftersom det släpper mer köttsaft då.

...i Sverige får alla grisar behålla sin svans?

Visste du att...

Mer från Poons köttskola