Flankstek med gremolata och rucola

20 m
4
Flankstek med gremolata och rucola
Foto: Fredrik Persson
20 m
4

Du behöver

Flankstek

  • 700 g flankstek
  • olja
  • salt

Gremolata

  • 2 krukor persilja
  • 2 citroner
  • 100 g urkärnade oliver
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • salt

Sallad

  • 150 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker

Till garnityr

  • maskros
  • rölleka
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta fram flanksteken minst en halvtimme före tillagning).
  2. Hetta upp grillen eller stekpannan. Salta och olja köttet, stek sedan ca 2-3 min per sida, vänd var trettionde sekund. När det är klart, ställ undan och låt vila.
  3. Finhacka oliver, persilja och lök och lägg i en bunke. Riv ner skal från citronen och ha i lite juice. Ha i olivoljan, rör om och smaka upp med salt.
  4. Skiva tunna ringar av schalottenlöken, blanda ihop med vinägern och socker och låt marinera.
  5. Blanda rucolan, fetaost och schalottenlöksringarna.
  6. Skiva köttet tunt, mot fibrerna, slå på gremolatan. Servera med salladen och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept