Crispy beef

30 m
4
Spela video Crispy beef
Foto: Fredrik Persson
30 m
4

Du behöver

Sås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk maizena/potatismjöl
  • 2 msk vatten

Crispy beef

  • 600 g hel fransyska
  • 1-2 dl maizena eller potatismjöl
  • 1 l rapsolja
  • 1 stor gul lök, grovhackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 2 msk ingefära, finhackad

Tillbehör

  • nykokt ris
  • salladslök
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Ta en kastrull och blanda alla ingredienser för såsen utom maizena och 2 msk vatten.Koka upp och låt småputtra. Smaka sedan upp såsen (hitta balansen). När du känner att smaken sitter blandar du i maizena utrörd i 2 msk vatten och låter det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen.
  2. Strimla fransyskan i långa tunna strimlor. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Mjöla sedan in strimlorna i maizena och lägg dom i oljan i ca 4-6 min. Fritera köttet i omgångar.
  3. När allt kött har friterats klart så stek den grovt hackade löken, paprikorna och den finhackade ingefäran på mediumvärme ca 4 min. Ha sedan i köttet och såsen och rör om. Servera med nykokt ris och hackad salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon