Rostbiffmacka med hemgjord majonnäs, rostad lök och gurka

2 h
10
Rostbiffmacka med hemgjord majonnäs, rostad lök och gurka
Foto: Fredrik Persson
2 h
10

Du behöver

Rostbiff

  • 1 kg innanlår i bit
  • salt och peppar
  • olja

Rub (valfritt)

  • 1 msk peppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 msk fänkålsfrön

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 0,5 l rapsolja
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt

Tillbehör

  • valfritt bröd
  • sallad
  • rostad lök
  • rödlök
  • persilja
  • gurka, skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Mortla ruben och strö över steken tillsammans med olja. Bryn så att den får färg i en het stekpanna. Lägg den på en plåt och ställ in den i ugnen. När innertemperatur visar 60 grader är den klar. Ta då ut och låt den vila minst 20 min. Skiva sedan tunt. (Optimalt: gör biffen dagen innan).
  3. Majonnäs
    I en skål ha i senapen och äggulorna och vispa. tillsätt sedan oljan i en tunn stråle, var försiktig i början. När all olja är i ska majonnäsen vara tjock i konsistens, om inte, fortsätt ha i mer olja tills den tjocknar. Smaka sedan upp majonnäsen med vinägern och saltet.
  4. Servering
    Värm brödet och montera sedan ihop den gudomliga mackan tillsammans med grönsakerna och löken. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept