Klibbiga revben

1 h 30 m
4
Klibbiga revben
Foto: Fredrik Persson
1 h 30 m
4

Du behöver

Kött

  • 1 kg revben i enskilda bitar
  • salt och peppar

Marinad

  • 1 tumstor bit ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5-1 hel röd chili, efter smak
  • 2 stjärnanis
  • 1 dl soja
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk socker

Glaze

  • 3 msk honung
  • 1 msk kokande vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Salta och peppra köttet. Bryn köttet sedan i en het oljad panna i omgångar tills alla revben är brynta på alla sidor. Lägg dem tätt men platt på en ugnssäker form med hög kant.
  3. Ha i alla ingredienser från marinaden i en kastrull och koka upp. Häll sedan över den heta marinaden på revbenen och ställ in i ugnen. Efter 30 min vänd på revbenen och tillaga i ytterligare 30 min.
  4. Blanda honung med vatten. Ta ut revbenen, pensla på glazen och låt dem vila minst 10 min.
  5. Marinaden ska vara väldigt klibbig i konsistens, om den fortfarande är vattnig häll den i en kastrull och reducera ner till önskad konsistens, häll sedan över på revbena. Njut av denna underbara klibbighet.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon