Klibbiga revben

1 h 30 m
4
Klibbiga revben
Foto: Fredrik Persson
1 h 30 m
4

Du behöver

Kött

  • 1 kg revben i enskilda bitar
  • salt och peppar

Marinad

  • 1 tumstor bit ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5-1 hel röd chili, efter smak
  • 2 stjärnanis
  • 1 dl soja
  • 1 dl risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk socker

Glaze

  • 3 msk honung
  • 1 msk kokande vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Salta och peppra köttet. Bryn köttet sedan i en het oljad panna i omgångar tills alla revben är brynta på alla sidor. Lägg dem tätt men platt på en ugnssäker form med hög kant.
  3. Ha i alla ingredienser från marinaden i en kastrull och koka upp. Häll sedan över den heta marinaden på revbenen och ställ in i ugnen. Efter 30 min vänd på revbenen och tillaga i ytterligare 30 min.
  4. Blanda honung med vatten. Ta ut revbenen, pensla på glazen och låt dem vila minst 10 min.
  5. Marinaden ska vara väldigt klibbig i konsistens, om den fortfarande är vattnig häll den i en kastrull och reducera ner till önskad konsistens, häll sedan över på revbena. Njut av denna underbara klibbighet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept