Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing

30 m
4
Fläskkarré med fänkål, äpple och yoghurtdressing
Foto: Fredrik Persson
30 m
4

Du behöver

Kött:

  • 500 g fläskkarré, i skivor
  • olja
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt

Sallad

  • 2 fänkålshuvuden
  • 2 äpplen
  • 1 bit pepparrot
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt

Yoghurtdressing

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk socker
  • 1 lime

Garnityr

  • viol
  • kamomill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Ta ut köttet ur kylen.
  2. Blanda yoghurt, socker, rivet limeskal och limejuice. Smaka upp med salt, ställ in i kyl.
  3. Skiva fänkålen tunt (optimalt på mandolin), skär tunna stavar av äpplena, riv ca 2 msk pepparrot. Blanda fänkål, äpple, pepparrot, limejuice och olivolja. Smaka upp med salt.
  4. Olja in köttet och salta. Värm upp en het panna, stek köttet i ca 5-6 min beroende på tjocklek. Vänd var trettionde sekund. När det har gått ca 4 min, ha i smör och en eller två krossade vitlöksklyftor, ös sedan köttet med smör till önskad innertemperatur, 65 grader för medium, 70 grader för genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept