Möra lammracks med lökpuré

1 h
4
Möra lammracks med lökpuré
Foto: Fredrik Persson
1 h
4

Du behöver

Kött

  • 1 hel lammrack med ben (ca 500 g)
  • salt och peppar

Lökpuré

  • 8 schalottenlökar
  • 2 dl äppelmust eller kycklingbuljong
  • 1 msk smör

Lönnbädd

  • 300 g späda lönnblad (eller spenat)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör

Tillbehör och garnityr

  • 1 knippe salladslök
  • 2 zucchini, tärnad
  • morot, rostad
  • morotsblast

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och bryn lammracken tills gyllenbrun färg i olivolja. Ställ i ugn tills innertemperatur visar 58 grader, ta sedan ut och låt den vila minst 10 min.
  3. Skala och skiva schalottenlök, stek på mediumvärme tills löken mjuknat. ca 10 minuter. Slå på musten och låt koka in ca 3 min. Ha i smöret och mixa sedan allt i en blender eller med en stavmixer till en slät puré, smaka av med salt.
  4. Finhacka vitlöksklyftorna och fräs på mediumvärme i en stekpanna ca 30 sekunder, ha i lönnbladen, slå på vattnet, socker och smöret. Koka ihop och smaka av med salt.
  5. Stek salladslöken och den tärnade zucchinin.
  6. Skiva upp lammet, salta och peppra på var bit för optimal upplevelse. Servera med tillbehören och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept