Alienliknande rötter och ett grovt jordigt skal. Ja det är rotsellerin det! Men den har efter några århundraden som ful soppgrönsak äntligen fått en plats i finköken, tack vare dess otroliga smakrikhet. När det gäller rotselleri är det helt enkelt insidan som räknas!
Här har vi samlat Pauls bästa tips på hur du använder rotsellerin i din matlagning. Se fler tips och ta del av underbara recept i Pauls onlinekurs.
1. Ta vara på HELA rotsellerin
De smakrika, nästan parfymiga, rötterna. De fräscha bladen och blasten (som persilja eller stjälkselleri) och självaste roten (söt och fyllig). 3 olika smaker i en och samma grönsak. Fiffigt!
2. Rotsellerins bästa smakkombinationer
Kombinera rotfrukten med smaker som tryffel, smör och syra. De gifter sig otroligt bra! Sötma däremot, det har den redan gott om.
3. Enkel att tilllaga
Baka hel i ugn tillsammans med en kvist rosmarin och smör. Enkelt och gott!
Paul Svensson delar i sin <a href="https://www.koket.se/kurser/grona-smaker" rel="new-window"> onlinekurs </a>med sig av recept och tips hur du lyckas med grönt.