pauls gröna smaker

5 gröna tips från Paul

I Paul Svenssons onlinekurs Gröna smaker delar han med sig av underbara recept, tips och råd för hur du kan förhöja och förgylla gröna råvaror till ditt middagsbord. Här har vi samlat 5 värdefulla tips från kursen!

1. Bygg måltiden utifrån grönsaken

Genom att låta grönsaken spela huvudrollen visar Paul att helgröna måltider fungerar perfekt som huvudrätt. Vill man kombinera grönsaksrätterna med animaliskt protein går det fint att servera det som ett tillbehör. Han introducerar därmed ett nytänkade sätt att se på grönsaker, som tidigare ofta spelat en mindre roll på tallriken. 

2. Koka inte potatis med salt

Kokar du potatisen med salt spricker strukturen och potatisen tar åt sig mer vatten. För att bibehålla potatisarnas egenskaper och goda smak bör de kokas i enbart vatten som precis täcker dem i kastrullen.

Matlagning ska vara gott men även göra gott –Paul Svensson

3. Använd hela grönsaken

Mittstocken av blomkålen är ett underbart tillbehör till middagen. Ta även vara på blomkålens blad, av dem kan du göra en smakrik buljong som du kan servera till det äppelbakade blomkålshuvudet.
Hela receptet finns i Pauls onlinekurs som du kan köpa här >>![](https://img.koket.se/standard-large/5-grona-tips-fran-paul-tips-3.jpg)

4. Rotsellerins bästa smakkombinationer

Rotselleri är en rotfrukt med naturlig sötma i smaken och passar därför underbart ihop med tryffel, smör och syrliga smaker. 

5. Förvara sparrisen rätt

Ta alltid av gummibandet runt sparrisen direkt när du kommer hem. Gummibandet gör annars att grönsakens nedbrytning går mycket fortare. Sparris ska ätas så nyskördad som möjligt för att komma till sin rätt.

Vill du ha fler recept, tips och råd? Läs mer och köp Pauls onlinekurs här >>

Senaste recepten från Paul