En ljuvligt god dessert höstens goda äpplen. Äppelhalvor karamelliseras med grädde och en skvätt calvados för att sen läggas upp och toppas med ett crumble på solroskärnor och en kula frisk och fräsch yoghurtglass.
Mixa solroskärnorna till ett mjöl. Vispa ihop med övriga ingredienser. Kavla ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna. Hacka eller smula sönder till mindre bitar.
Gräddstekt äpple
Halvera äpplena. Värm upp stekpanna med socker och vatten i stekpannan tills det blir en karamell.
Häll i calvados och lägg i äpplena med snittytan neråt. Slå på grädde och lägg på ett lock. Baka i ett par minuter tills äpple är mjukt. Lyft upp äppelhalvorna och lägg åt sidan. Koka ihop vätskan i pannan till en "gräddsås”.
Yoghurtglass
Pulsmixa fryst glass i matberedare tillsammans med yoghurt till en krämig konsistens. Frys igen i ca 30 minuter
Servering
Slå såsen över äpplet och servera med solroscrumble och yoghurtglass.