En onlinekurs med Paul Svensson

Skapa magi med grönsaker

Hållbart val!
Just nu: 50 kr rabatt!

Ange rabattkod "SOMMAR" på köpsidan för att ta del av erbjudandet.

Skapa fantastiska smakupplevelser med grönsaker i fokus

Lektionsplan

TV4_008_fram

Introduktion

Välkommen till kursen! I introduktionen berättar Paul vad du kommer att få lära dig under kursens gång och hur lektionerna är uppbyggda.

  • 2.30 min
TV4_008_fram

Lektion 1

Pauls matfilosofi

Paul berättar om sin gröna matfilosofi. Du får lära dig om hållbar njutning och att matlagning kan vara mer än fantastiska rätter - maten kan även göra gott för vår planet.

  • 17 min lektion
TV4_008_fram

Lektion 2

Potatis

I lektionen hyllar Paul den mångsidiga potatisen. Han går igenom olika sorter och förklarar vikten av att använda rätt potatis vid rätt tillfälle. Och han lagar en fantastisk potatisrätt.

  • 22 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 3

Kål

Paul älskar kål! Här lär han dig allt om kålens anatomi och hur du tar till vara på hela grödan. Du får lära dig vilka smaker som lyfter kålen. Och i rätten han lagar har kålen huvudrollen.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 4

Rotselleri

Paul plockar in den fula rotsellerin i finrummet och visar dig dess fulla potential. Han lagar en fantastisk rätt där hela grönsaken ingår, från rottrådar till selleriblad.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 5

Sparris

I den här lektionen får du fördjupa dig i sparrisen. Sorter, säsonger, beståndsdelar och möjligheter. Paul guidar och lär dig bl a om tillagning och temperaturer.

  • 18 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 6

Lök

Lök är en fantastisk grönsak som kommer i en mängd färger och former. Här lär Paul dig att göra en spännande rätt med lökens "bästa kompisar" tryffel och svamp.

  • 18 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 7

Bönor

Grödans gröda och framtidens råvara - bönor! Paul visar hur du lockar fram fantastiska smaker ur bönans alla olika delar och lagar en smakrik falafel på bondböna.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept
TV4_008_fram

Lektion 8

Avslutning

Paul sammanfattar kursen och motiverar dig att fortsätta skapa fantastiska maträtter och smakupplevelser med grönsaker i fokus.

  • 1 min

LYFT FRAM VÄXTRIKETS SMAKER

Du kommer lära dig tillaga grönsaker på nya sätt, hur du maximerar smakupplevelsen och tar tillvara på grödan på bästa sätt.

Du kommer få kunskap om grönsakernas olika beståndsdelar och lära dig laga fantastiskt goda maträtter.

Med din nya kunskap kommer du kunna skapa underbara smakupplevelser med grönsaker i fokus. Matlagning som är bra både för dig och för vår planet - hållbar njutning helt enkelt!

kockens signatur
Paul Svensson
  • Fotografiska restaurang - kökschef och driftansvarig. 2017 utsedd till "Världens bästa museirestaurang"
  • Initiativtagare till zero waste-restaurangen Retaste
  • Jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock
  • Fått priset "Årets innovatör" 2018
  • Kock hos legendaren Marco Pierre White i London
  • Restaurang Bon Lloc - Kock och kökschef
  • Femte plats 2003 i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar)
  • Restaurang F12 – kökschef och driftansvarig
  • Skrivit fyra böcker, "Paul grillar", "Pauls kök", "Den nya husmanskosten" och "Grilla vego"