bild från trailer
playicon

En onlinekurs med Paul Svensson

Skapa magi med grönsaker

Populär present att ge bort!

Så tycker våra användare

Paul Svensson är så himla inspirerande och det märks att han brinner för denna typ av matlagning.
Paul är så himla duktig på att förklara hantering av grönsaker och rotfrukter.
Jag fick nya kunskaper och nytt sätt att se på matlagning med grönsaker.

Skapa fantastiska smakupplevelser med grönsaker i fokus

7 lektioner - 3 tim video

Lär dig laga gröna rätter från grunden och hur du tar till vara på hela grönsaken, från rot till blad.

Recept och övningar

Lär dig om råvaror, tekniker och temperaturer - allt för att uppnå det perfekta resultatet.

När och var du vill

Gå onlinekursen i din egen takt, hur många gånger du vill och när det passar dig. Tillgänglig för alltid.

Lektionsplan

Introduktion

Välkommen till kursen! I introduktionen berättar Paul vad du kommer att få lära dig under kursens gång och hur lektionerna är uppbyggda.

  • 2.30 min

Lektion 1

Pauls matfilosofi

Paul berättar om sin gröna matfilosofi. Du får lära dig om hållbar njutning och att matlagning kan vara mer än fantastiska rätter - maten kan även göra gott för vår planet.

  • 17 min lektion

Lektion 2

Potatis

I lektionen hyllar Paul den mångsidiga potatisen. Han går igenom olika sorter och förklarar vikten av att använda rätt potatis vid rätt tillfälle. Och han lagar en fantastisk potatisrätt.

  • 22 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 3

Kål

Paul älskar kål! Här lär han dig allt om kålens anatomi och hur du tar till vara på hela grödan. Du får lära dig vilka smaker som lyfter kålen. Och i rätten han lagar har kålen huvudrollen.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 4

Rotselleri

Paul plockar in den fula rotsellerin i finrummet och visar dig dess fulla potential. Han lagar en fantastisk rätt där hela grönsaken ingår, från rottrådar till selleriblad.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 5

Sparris

I den här lektionen får du fördjupa dig i sparrisen. Sorter, säsonger, beståndsdelar och möjligheter. Paul guidar och lär dig bl a om tillagning och temperaturer.

  • 18 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 6

Lök

Lök är en fantastisk grönsak som kommer i en mängd färger och former. Här lär Paul dig att göra en spännande rätt med lökens "bästa kompisar" tryffel och svamp.

  • 18 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 7

Bönor

Grödans gröda och framtidens råvara - bönor! Paul visar hur du lockar fram fantastiska smaker ur bönans alla olika delar och lagar en smakrik falafel på bondböna.

  • 16 min lektion
  • 4 Recept

Lektion 8

Avslutning

Paul sammanfattar kursen och motiverar dig att fortsätta skapa fantastiska maträtter och smakupplevelser med grönsaker i fokus.

  • 1 min

LYFT FRAM VÄXTRIKETS SMAKER

Du kommer lära dig tillaga grönsaker på nya sätt, hur du maximerar smakupplevelsen och tar tillvara på grödan på bästa sätt.

Du kommer få kunskap om grönsakernas olika beståndsdelar och lära dig laga fantastiskt goda maträtter.

Med din nya kunskap kommer du kunna skapa underbara smakupplevelser med grönsaker i fokus. Matlagning som är bra både för dig och för vår planet - hållbar njutning helt enkelt!

kockens signatur
Paul Svensson
  • Fotografiska restaurang - kökschef och driftansvarig. 2017 utsedd till "Världens bästa museirestaurang"
  • Initiativtagare till zero waste-restaurangen Retaste
  • Jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock
  • Fått priset "Årets innovatör" 2018
  • Kock hos legendaren Marco Pierre White i London
  • Restaurang Bon Lloc - Kock och kökschef
  • Femte plats 2003 i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar)
  • Restaurang F12 – kökschef och driftansvarig
  • Skrivit fyra böcker, "Paul grillar", "Pauls kök", "Den nya husmanskosten" och "Grilla vego"