Paul Svensson gör sin variant på "calzone bianco” - en inbakad pizza med en smältande god fyllning på mozzarella, parmesan och crème fraiche. Vid servering toppar han pizzan med chilimarinerade tomater.
Lös upp jästen i vatten och olivolja. Rör i vetemjöl och salt. Knåda till smidig deg. Låt jäsa 30-60 minuter under en bakduk i rumstemperatur.
Väg upp degen i bitar à 100 g. Forma bitarna till släta och runda bollar samtidigt som du spänner ytan på degen. Lägg på en smord plåt. Låt jäsa 1,5 timme under duk i rumstemperatur. Det går också bra att kalljäsa bitarna i kylen över natten.
Vispa ihop siracha, citronskal och olivolja till en dressing. Skär tomater i grova bitar. Blanda tomaterna med dressingen, låt stå och marinera.
Stryk ut crème fraiche på hälften av pizzan. Fördela mozzarella och parmesan över. Vik ihop som en pirog och fäst kanterna. Pensla gärna ytan med saltlag (vatten blandat med lite salt) och baka av på pizzasten i grillen (var noga med att glöden ligger som en ring under stenen och inte direkt under).