Halstrade pilgrimsmusslor med sandefjordsås och limesyrad gurka

Nyårsmeny à la Catarina König

Osäker på vad du ska bjuda på till årets sista middag? Catarina König har komponerat ihop en helt oemotståndlig nyårsmeny bestående av förrätt, huvudrätt och dessert, redo att kopieras rakt av och servera. Med dessa enkla recept garanterar vi ett GOTT slut på året!

Fördrink: French 75 med hjortron

Klassisk champagnedrink med en twist - Catarina låter hjortron koka med i sockerlagen vilket verkligen blir pricken över i. Lika god med som utan alkohol.

Förrätt: Halstrade pilgrimsmusslor med sandefjordsås och limesyrad gurka

En fantastiskt god förrätt som definitivt får gästerna på fall. De halstrade pilgrimsmusslorna serveras med en ljuvligt len sandefjordsås och krispig snabbsyrad gurka som bryter av fint mot den lite feta såsen.

Huvudrätt: Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

En otroligt god och lyxig varmrätt med komponenter som går att förbereda i god tid. Såsen är i en klass för sig som man mer än gärna hade velat äta med sked.

Dessert: Mandelkaka med brynt smör och flingsalt

En lättbakad mjuk kaka som snyggt garnerad med grädde och färska bär blir en perfekt och lagom söt dessert att avsluta en god middag med. Kakan går att förbereda i god tid och är dessutom glutenfri.

Ännu fler festliga tips från Catarina!