Halstrade pilgrimsmusslor med sandefjordsås och limesyrad gurka

Nyårsmeny à la Catarina König

Osäker på vad du ska bjuda på till årets sista middag? Catarina König har komponerat ihop en helt oemotståndlig nyårsmeny bestående av förrätt, huvudrätt och dessert, redo att kopieras rakt av och servera. Med dessa enkla recept garanterar vi ett GOTT slut på året!

Fördrink: French 75 med hjortron

Klassisk champagnedrink med en twist - Catarina låter hjortron koka med i sockerlagen vilket verkligen blir pricken över i. Lika god med som utan alkohol.

Förrätt: Halstrade pilgrimsmusslor med sandefjordsås och limesyrad gurka

En fantastiskt god förrätt som definitivt får gästerna på fall. De halstrade pilgrimsmusslorna serveras med en ljuvligt len sandefjordsås och krispig snabbsyrad gurka som bryter av fint mot den lite feta såsen.

Huvudrätt: Torsk i ugn med smör café de paris och jordärtskockspuré

En perfekt bjudrätt som inte alls kräver lång tid av förberedelser i köket - torskrygg serveras på en len puré på potatis och jordärtskocka och toppas med ett drömgott aromsmör. Smöret kan göras i god tid och förvaras i kylen. Ta fram strax före servering så att det hinner bli lite rumsvarmt.

Dessert: Minichurros med äppelkompott, vaniljglass och kolasås

En helt underbar dessert som går hem hos både stora och små. Vintips! Sauternes och äpple – en riktigt klassisk och härlig kombination.

Ännu fler festliga tips från Catarina!