Torsk i ugn med smör café de paris och jordärtskockspuré

POPULÄRT
koket.se
Torsk i ugn med smör café de paris och jordärtskockspuré
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Torsk i ugn med smör café de paris och jordärtskockspuré

20 ingredienser

45 min

En perfekt bjudrätt som inte alls kräver lång tid av förberedelser i köket - torskrygg serveras på en len puré på potatis och jordärtskocka och toppas med ett drömgott aromsmör. Smöret kan göras i god tid och förvaras i kylen. Ta fram strax före servering så att det hinner bli lite rumsvarmt.

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk

Fluffigt smör café de paris

  • 150 g smör
  • 0,5 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 krm curry
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk tomatpuré
  • cayennepeppar, en knivsudd
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Jordärtskock- och potatispuré

  • 400 g jordärtskocka, skalade
  • 200 g mjölig potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 citron, rivet skal
  • salt

Garnering

  • ev färsk dragon
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Salta fisken lätt, gnid in med olivolja och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala och koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten.
  4. Häll av och mixa ihop med smör och grädde. Smaka av med salt, rivet citronskal och lite citronsaft.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till smöret, vispa fluffigt med elvisp.
  6. .
  7. Lägg puré på en tallrik, lägg fisken över och forma en snygg sked av det fluffiga smöret ovanpå.
  8. Garnera gärna med lite färsk dragon och strö lite paprikapulver över. Servera genast.