Rika riddare på brioche med löjrom

POPULÄRT
koket.se
Rika riddare på brioche med löjrom
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Rika riddare på brioche med löjrom

13 ingredienser

40 min

Lyxig variant på löjromstoast! Här använder Catarina briochebröd men det går också fint att använda vanligt formbröd.

Ingredienser

portioner

Riddare

  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • salt
  • 4 skivor briochebröd (eller formfranska)
  • smör, att steka i

Topping

  • 100 g löjrom (eller annan rom)
  • 1,5 dl crème fraîche (ej lättvariant)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 tsk torkad dill
  • 4 klyftor citron
  • 4 dillvippor

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk till en slät smet. Smaka av med salt. Låt smeten stå och dra en stund.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skär gräslöken fint.
  3. Lägg den torkade dillen i en mortel och stöt den ordentligt till ett pulver.
  4. Doppa brödbitarna en efter en i smeten, låt de ligga i en stund så att brödet verkligen drar åt sig smeten. Vänd brödskivorna ett par ggr i bunken.
  5. Hetta upp rejäl klick smör i en stekpanna.
  6. Stek brödskivorna i omgångar i stekpannan på båda sidor tills de blivit gyllene.
  7. Skär varje riddare snett över så att det blir snygga trekanter.
  8. Lägg upp de brödskivorna på förrättstallrikar och toppa varje med crème fraiche, löjrom, finhackad rödlök, finskuren gräslök och dillpulver. Avsluta med en dillvippa och citronklyfta. Servera direkt!