Vilt provencale
Vilt provencale
16 ingredienser
50 m
Den här härliga rätten bestående av reninnerfilé, baconbuketter, ugnsrostad potatis och vitlökssmör är en riktig fest för smaklökarna! En perfekt rätt att njuta av i helgen helt enkelt.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 900 g potatis Amandine, med skal
- 1-2 msk olivolja
- 140 g bacon
- 150 g haricots verts
- 800 g reninnerfilé
- enbär
- salt
- malen svartpeppar
- 1 klyfta vitlök
- färsk timjan
Vitlökssmör
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 dl persilja, finhackad
- 0,5 msk vitlök, hackad, torkad
- 2 tsk torkad timjan
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en stor form, eller en plåt, som potatisen kan rostas på.
- Hyvla potatisen tunt med en mandolin eller kniv. Lägg skivorna i kallt vatten i ca 20 minuter. Torka sedan av dem i en kökshandduk och lägg ut dem på plåten.
- Ringla över lite olivolja, salta och peppra och blanda om.
- Sätt in potatisen i ugnen och rosta tills de är gyllene, rör om och vänd på potatisen ibland.
- Blanda samman rumstempererat smör med hackad persilja, riven vitlök och torkad timjan till vitlökssmöret. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Linda bacon runt haricots verts till små buketter.
- Ansa och krydda köttet med salt, peppar och hackade enbär.
- Stek köttet i en rejäl klick smör med en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan.
- Ös köttet med smöret. Stek köttet tills det når en innertemperatur på 53 grader. Ta upp och låt vila.
- Stek baconbuketterna i en stekpanna tills baconet fått färg.
- Ta ut potatisen och höj ugnen till 220 grader grill.
- Tranchera (skär upp) köttet och lägg omlott över potatisen. Klicka på örtsmöret på köttet, lägg ut baconbuketterna runt om och sätt in i ugnen tills smöret smälter.
- Ta ut och servera direkt.