Tonfisksashimi i glas med sojasås

Tonfisksashimi i glas med sojasås
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Tonfisksashimi i glas med sojasås

1

12 ingredienser

20 m

Den här festliga rätten bestående av tonfisksashimi i glas med sojasås kommer göra sig fint till kommande bjudning!

smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken Smårätter med guldkant av Catarina König, The Book Affair.

Ingredienser

portioner6
  • 100-150 g tonfisk, i block (gulfenad)
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 msk färsk ingefära, finhackad
  • 0,5 dl japansk soja (ljus)
  • 0,5 tsk brunt farinsocker
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,5 msk vatten
  • 0,5 limefrukt, rivet skal
  • 1 tsk sesamfrön, rostade

Dekoration

  • 1 msk salladslök, finstrimlad (eller gräslök)
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med sojasåsen genom att finhacka röd chilifrukt och färsk ingefära smått.
  2. Blanda samman med japansk soja, farinsocker, risvinäger, sesamolja, vatten och rivet skal från en halv tvättad lime.
  3. Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills gyllene. Låt svalna och blanda sedan ner i sojasåsen.
  4. Skär tonfisken i tunna skivor, lägg ner i serveringsglas eller små skålar. Skeda på sojasåsen och toppa med finstrimlad salladslök och färsk koriander.
TIPS!
smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken "Smårätter med guldkant"