Asiatisk toast skagen

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk toast skagen
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Asiatisk toast skagen

54

12 ingredienser

25 min

En klassiker till förrätt med nya smaker - en asiatisk toast skagen.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd (eller formfranska)
  • ca 300 g skalade räkor
  • 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
  • 0,5 msk dill
  • 0,5-1 tsk sesamolja
  • 1 dl majonnäs
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • svarta sesamfrön
  • färsk koriander
  • limeklyfta

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en sil och låt rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka ev av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
  2. Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
  3. Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  4. Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
  5. Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.