Asiatisk toast skagen
Asiatisk toast skagen
12 ingredienser
25 min
En klassiker till förrätt med nya smaker - en asiatisk toast skagen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd (eller formfranska)
- ca 300 g skalade räkor
- 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
- 0,5 msk dill
- 0,5-1 tsk sesamolja
- 1 dl majonnäs
- smör, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- svarta sesamfrön
- färsk koriander
- limeklyfta
Gör så här
- Lägg räkorna i en sil och låt rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka ev av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
- Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
- Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
- Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
- Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.