Asiatisk toast skagen

POPULÄRT
Asiatisk toast skagen
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Asiatisk toast skagen

27

5 steg att laga

12 ingredienser

25 min

En klassiker till förrätt med nya smaker - en asiatisk toast skagen. 

Kökets shop

Köp Catarinas bok!

Mat med guldkant: recept och menyer för vardag och fest – Catarina König

Catarina König

229 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva surdegsbröd (eller formfranska)
  • ca 300 g skalade räkor
  • 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari)
  • 0,5 msk dill
  • 0,5-1 tsk sesamolja
  • 1 dl majonnäs
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • svarta sesamfrön
  • färsk koriander
  • limeklyfta

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en sil och låt rinna av väl om du använder räkor i lag. Torka ev av dem med lite hushållspapper för att få dem mindre blöta.
  2. Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
  3. Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  4. Stek brödskivorna i rikligt med smör i en stekpanna så att de får lite färg och blir frasiga.
  5. Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med koriander och svarta sesamfrön. Servera med en limeklyfta vid sidan om.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer