Korv stroganoff på 7 olika sätt

Korv stroganoff är en av våra absoluta favoriträtter på vardagsmenyn. Det går snabbt, är enkelt, billigt och barnen älskar det!
Men är du sugen på att testa nya varianter? Här har vi samlat 7 olika stroganoff-recept!

Klassisk korv stroganoff >>

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok . Tips! Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv förvariation.
Sponsrat innehåll

Halloumi stroganoff med ris >>

En vegetarisk variant på klassikern korv stroganoff, här med halloumi istället för korv. En riktig hit inte bara för dig som är vegetarian.

Per Morbergs korv stroganoff >>

Jag älskar att äta på rejäla lunchhak i förorternas industriområden. Där kan man få äkta korv stroganoff. Jag kan snart doktorera i korv stroganoff. Tricket är en bra falukorv och kaffegrädde istället för slabbig béchamel. /Per Dryck: SKA VI KÄKA HOS MIG? Gör en korv stroganoff och bjud kompisarna på några öl. Veteöl passar extra bra, som BrewDog Pale Ale Weizen som tillverkas i England. Smaken är kryddig med inslag av ljust bröd, aprikos och citrusskal. VI TAR VÄL EN SNAPS OCKSÅ? Ett litet glas kall vodka gör det hela lite festligare. Till en rätt med ryskt ursprung passar givetvis rysk vodka. Det blir ett immigt glas Stolichnaya Premium Vodka. ENKELT VIN TILL ENKEL MAT Ett okomplicerat rödvin duger gott till stroganoffen. I stort sett kan du välja vilket rödvin som helst, men gärna något fruktigt italienskt för det går oftast bra till rätter med mycket tomater i. Ett sådant vin, som finns på både trelitersbox och flaska, är The Wanted Zin Zinfandel Old Vines från Apulien i södra Italien. Smaken är generös och fruktig med viss fatkaraktär. Där finns stråk av mörka bär, mynta, plommon, kakao och vanilj också.

Biff stroganoff >>

En riktig klassiker är den goda biff stroganoffen som passar såväl till vardag som till fest.

Quornstroganoff >>

Klassikern korvstroganoff i vegetarisk tappning med quorn. Servera med ris.