Zeinas svamp stroganoff

koket.se
zeinas svamp stroganoff
Foto: Lennart Weibul
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas svamp stroganoff

14 ingredienser

30 min

Ett perfekt sätt att minska sin köttkonsumtion i vardagen är att laga en stroganoff. Så otroligt gott och passar lika bra att göra med svamp eller grönsaker. Här hittar du Zeinas enkla vardagsrecept.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 500 g svamp (t.ex. champinjoner)
  • rapsolja, att steka i
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten, hett
  • 1 msk worcestersås (valfritt)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraîche (gärna växtbaserad)
  • färsk persilja, finhackad (att strö över)

Till servering

  • matvete
  • saltgurka

Gör så här

  1. Finhacka löken och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tills den har blivit glansig. Tillsätt champinjonerna och stek tills de har fått lite färg och det mesta av vätskan har kokat bort.
  2. Blanda ner tomatpurén och stek i 30 sekunder. Rör ner mjölet och stek lite till. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt blandningen puttra i cirka 10 minuter.
  3. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter.
  4. Garnera eventuellt med persilja och servera med matvete och saltgurka.