Blomkålsstroganoff
Blomkålsstroganoff
15 ingredienser
30 min
"Det här är en take på min kära mors korv stroganoff. De flesta har säkert ett eget recept eller en version som man har vuxit upp med. Mamma har lite curry i sin, sen har jag adderat ännu mer gött som jag tycker lyfter såsen. Servera gärna med svenskt havreris, det är supersmarr!" / Louise
Ingredienser
- ca 800 g blomkål
- 1 gul lök, finhackad
- 2 tsk curry
- 2 msk smör
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk chilisås
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk majsstärkelse (utrörd i ca ½ dl vatten)
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk honung
- 2 tsk salt
- 4 port havreris
- 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
Gör så här
- Ansa blomkålen och skär ut roten med en skalkniv.
- Skär gärna av lite av topparna, spara och strö över vid servering. Skär buketter och stammen i cirka 3 cm stora bitar.
- Fräs blomkål, lök och curry i smör cirka 3 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och chilisås och fräs ytterligare 1 minut. Häll i grädde, vatten och buljongtärning. Sjud på svag värme under lock cirka 8 minuter.
- Red av blomkålssåsen med majsstärkelse och smaksätt med vinäger, honung och salt.
- Koka havreriset i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda med persilja och servera med blomkålsstroganoffen.