Vegostroganoff med halloumi
Vegostroganoff med halloumi
13 ingredienser
30 min
En svårslagen och riktigt god middagsrätt som går snabbt och lätt att laga, dessutom passar den perfekt i matlådan.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 2 förp halloumiost (eller annan stekost à 200 g)
- 1 gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 msk paprikapulver
- 0,5 msk dijonsenap
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk färsk timjan
- färsk persilja, Finhackad
- smör, till stekning
Till servering
- 4 port ris
- citronskal
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär halloumin/stekosten i stavar. Skala, halvera och strimla löken.
- Stek löken mjuk och glansig i en klick smör i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, låt fräsa med i pannan.
- Tillsätt dijonsenap, smulad buljongtärning och vatten, låt koka ihop.
- Tillsätt grädden successivt och låt koka ihop och reducera.
- Stek halloumin i omgångar i en separat panna i smör så att den får en fin gyllene färg, vänd ned i såsen.
- Blanda upp riset med rivet citronskal.
- Servera stroganoffen med riset och toppa med finhackad persilja. En blandad grönsallad passar bra att servera till.