Vegostroganoff med halloumi

POPULÄRT
koket.se
Vegostroganoff med halloumi
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Vegostroganoff med halloumi

13 ingredienser

30 min

En svårslagen och riktigt god middagsrätt som går snabbt och lätt att laga, dessutom passar den perfekt i matlådan.

WW ViktVäktarna

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp halloumiost (eller annan stekost à 200 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk färsk timjan
  • färsk persilja, Finhackad
  • smör, till stekning

Till servering

  • 4 port ris
  • citronskal

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär halloumin/stekosten i stavar. Skala, halvera och strimla löken.
  3. Stek löken mjuk och glansig i en klick smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, låt fräsa med i pannan.
  5. Tillsätt dijonsenap, smulad buljongtärning och vatten, låt koka ihop.
  6. Tillsätt grädden successivt och låt koka ihop och reducera.
  7. Stek halloumin i omgångar i en separat panna i smör så att den får en fin gyllene färg, vänd ned i såsen.
  8. Blanda upp riset med rivet citronskal.
  9. Servera stroganoffen med riset och toppa med finhackad persilja. En blandad grönsallad passar bra att servera till.