Tareqs biff stroganoff

tareqs biff stroganoff
Foto: Peter Carlsson
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Tareqs biff stroganoff

17 ingredienser

30 min

”En klassiker som jag faktiskt aldrig får nog av och säkert är det många med mig som känner likadant. Här kan du välja antingen ryggbiff eller lövbiff.” /Tareq

Ingredienser

portioner
  • 700-800 g ryggbiff (i bit, eller lövbiff)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl torrt vitt vin (eller torr sherry)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2 dl crème fraîche (eller gräddfil)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • färsk persilja, hackad

Tillbehör

  • potatispuré
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin eller sherry och låter det koka ur i en halv minut.
  3. Tillsätt senap, buljong, crème fraiche eller gräddfil och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
  4. Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över grytan, rör om och smaka av. Eventuellt behövs det både mer salt och peppar.
  5. Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré och saltgurka.