Middag i en gryta

En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor. En gryta sköter sig mer eller mindre själv på spisen och gör att du kan ägna dig åt gästerna i stället för åt matlagning.

Så använd kastrullen modell större eller grytan som står där i köksskåpet – ofta! Visst kan det ta lite tid att få till det där möra köttet som smälter i munnen, men medan grytan puttrar kan du ju göra helt andra saker. Ett stort plus med grytor är att de ofta kan förberedas och lagas i förväg, ett annat är att de efter någon dag smakar ännu bättre. Och med Tareq Taylors omisskännliga smaksäkerhet och kryddning från jordens alla hörn kan det förstås inte bli annat än gott, oavsett om grytan är grön eller innehåller kött, fågel eller fisk.

Recept från boken

ENKELT
svampgryta med jordartskocka
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 3.7 av 5 (22 röster)

Svampgryta med jordärtskocka

Tareq Taylor
30 min
POPULÄRT
tareqs graddiga fisksoppa
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 4.3 av 5 (128 röster)

Tareqs gräddiga fisksoppa

Tareq Taylor
30 min
POPULÄRT
viltgryta med svenska smaker
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 4.5 av 5 (13 röster)

Viltgryta med svenska smaker

Tareq Taylor
2.5 h
ENKELT
tareqs biff stroganoff
Tareq Taylor ny 2024
Betyg: 4 av 5 (441 röster)

Tareqs biff stroganoff

Tareq Taylor
30 min
POPULÄRT
kycklingtagine tareqs recept
Tareq Taylor ny 2024