I samarbete med ViktVäktarna

Halloumi stroganoff med ris

25 m
4
Halloumi stroganoff med ris
Foto: ViktVäktarna
25 m
4

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 150 g halloumi
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 7%
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 morötter
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris.
  2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
  3. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna