Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff med ris ny
Foto: Köket.se

Halloumi stroganoff med ris

Från: Köket

16 ingredienser

25 m

En vegetarisk variant på klassikern korv stroganoff, här med halloumi istället för korv. En riktig hit inte bara för dig som är vegetarian.
Vill du göra receptet lite lättare, byt ut grädde mot lättgrädde och byt ut hälften av halloumin mot fler morotsstavar.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl ris
  • 400 g halloumiost ((2 paket))
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 morötter
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär halloumin i stavar och stek i olja så de får en fin gyllene stekyta. Lägg halloumin åt sidan på ett fat.
  3. Hacka och stek lök. Pressa eller hacka i vitlök samt blanda ner tomatpurén och låt fräsa ett tag.
  4. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning.
  5. Skär morötter i tunna stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  6. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar och avsluta med att lägga i halloumin.
  7. Servera med ris och sallad.

Matsortera dina lökskal och skalen från morötterna till återvinning och njut av din stroganoff!