Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff med ris
Foto: WW ViktVäktarna

Halloumi stroganoff med ris

514

5 steg att laga

16 ingredienser

25 m

En vegetarisk variant på klassikern korv stroganoff, här med halloumi istället för korv. En riktig hit inte bara för dig som är vegetarian.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww halloumistroganoff points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl ris
  • 150 g halloumiost
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (7%)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 morot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Koka ris.
  2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag.
  3. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket. Servera med ris och sallad.
  5. Matsortera dina lökskal och skalen från morötterna till återvinning och njut av din stroganoff!
TIPS!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna