• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff
Foto: Ulrika Ekblom
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Rysk biff stroganoff

6 steg att laga

15 ingredienser

40 min

En riktig klassiker som är busenkel att laga. Självklart funkar det alldeles utmärkt att byta ut biffen mot falukorv. Worcestershiresåsen kan du skippa, men den ger stroganoffen det där lilla extra.

läs mer
Veckans matsedel omslag

Veckans matsedel

Receptet kommer från Zeinas bok "Veckans matsedel", Bonnier Fakta.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra)
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • rapsolja (till stekning)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten, hett
  • 1 msk worcestersås (valfritt)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över

Till servering

  • kokt ris
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor, hacka löken och skiva champinjonerna. 

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning. Köttet ska stekas och få fin färg, inte kokas. Lägg sedan köttet åt sidan.
  3. Stek löken i lite olja tills den blir glansig. Tillsätt champinjonerna och fräs tills de har fått lite färg. Blanda ner kött och tomatpuré och fräs alltsammans hastigt.
 Rör ner mjölet och stek lite till.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter.
  5. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter.
  6. Garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.