Stroganoff med stekost
Stroganoff med stekost
18 ingredienser
30 min
En vegovariant på den populära middagsklassikern där korv byts mot stekost. Snabb och god middagsmat för hela familjen!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g stekost
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk chilisås
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk japansk soja
- 2 msk koncentrerad grönsaksfond (alt grönsaksbuljongtärning)
- 1,5 dl vatten
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- olja, till stekning
Till servering
- 4 port ris
- färsk persilja, hackad
Kålsallad
- 1 spetskål
- olivolja
- 1 citron
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär stekosten i mindre, ganska små bitar. Fräs stekosten i olja i en het stekpanna så att den får fin färg runtom. Lyft ur och lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i stekpannan, salta.
- Tillsätt chilisås och fräs ytterligare någon minut.
- Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden och dijonsenap. Sjud i ca 5 minuter tills såsen kokat ihop. Jag gillar en tunn sås med mycket smak.
- Strimla spetskålen tunt. Lägg i en skål och massera med lite olivolja och färskpressad citronsaft samt salt.
- Rör ner den stekta halloumin i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och hackad persilja.