Krämig stroganoff med aubergine
Krämig stroganoff med aubergine
14 ingredienser
30 min
Tomatpuré på burk är alltid bra att ha hemma – då tar inte hela tuben slut när man vill göra något smakrikt. Tomatpuré är dessutom ett måste i en stroganoff, vare sig den är med kött eller grönsaker.
Ingredienser
- 300 g aubergine
- salt
- smör
- 3 msk matolja
- 1 krm rökt paprikapulver
- 2 tsk grillkrydda
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 dl tomatpuré
- 5 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- salt, svartpeppar
Tillbehör
- 3 dl basmatiris
Gör så här
- Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut dem på en handduk och strö över salt. Låt ligga i 10–15 minuter. Torka bort överflödig vätska. Skär skivorna till centimeterbreda stavar.
- Smält smör i en stekpanna och lägg i auberginestavarna. Stek tills de börjar mjukna, ringla över olja och strö över rökt paprikapulver och grillkrydda. Lägg över i en skål.
- Skala och hacka gul lök. Kärna ur och strimla paprika. Smält en klick smör i stekpannan och lägg ner lök och paprika. Låt det mjukna och rör sedan i tomatpuré, grädde och dijonsenap. Salta och peppra.
- Lägg tillbaka auberginen och låt allt puttra ihop i cirka 5 minuter. Koka riset enligt förpackningen och servera till.