Kyckling stroganoff i ugn

Lönneberga Kyckling stroganoff i ugn
Foto: Köket.se

Kyckling stroganoff i ugn

11 ingredienser

35 min

Kyckling stroganoff - allt i en form! En perfekt vardagsrätt att göra på överblivit ris och på ingredienser du ofta har hemma. Du gör enkelt en gratäng med ris i botten, toppad med kyckling, broccoli och krämig tomatsås.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga bröstfilé produkt 2025

Lönneberga tipsar!

Lönneberga Bröstfilé, gott till vardag som fest. Perfekt att tillaga i både panna, ugn eller grilla.

Läs mer

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 4 port jasminris, kokt
  • 700 g Lönneberga Bröstfilé
  • smör, till stekning
  • 1 broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • färsk persilja, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Fyll botten på en ugnsfast form med kokt ris, fördela jämnt och tryck till.
  3. Strimla kycklingen och bryn i en stekpanna så den får en fin yta. Salta och peppra och lägg över i ugnsformen.
  4. Skala, halvera och skiva lök. Plocka broccolin till små buketter. Fräs lök och broccoli i pannan tills löken blivit mjuk och glansig.
  5. Lägg över grönsakerna i formen.
  6. Blanda tomatpuré med crème fraiche, grädde, fond och senap i en bunke.
  7. Häll tomatkrämen över formen och gratinera ca 15 minuter. Garnera med lite färsk persilja om du önskar.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Kyckling i ugn med krämig sweet chilisås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer