Grillad sparris med getost och mandel

Grilla sparris - tips och recept

Kvällssol, doften av grillat och smaken av vårens fina primörer - finns det något bättre? I april-juni är sparrisen som allra godast och den gör sig riktigt bra på grillen. Här hittar du recept och tips på grillad sparris.

Grilltips!

  • Är den gröna sparrisen mjäll och fin behöver du inte skala den eller förkoka den, utan det går bra att lägga direkt på grillen.
  • Vit sparris blir bäst att förkoka 3-5 minuter innan den grillas.
  • Bryt av den nedre lite träiga delen längst ner på sparrisen. Skala den nedre havlan med en potatisskalare som sparrisen är allt för grov.
  • Pensla sparrisen försiktigt med lite olivolja och grilla i några minuter - var försiktig så det inte är för varmt!
  • Salta och peppra i efterhand.

Vill du lära dig mer om sparris? Här är Norbert Langs sparrisskola.

Recept på grillad sparris

Lönneberga Grillad citronkyckling med sparris
Briska Laxpaket med primörer med vispat citronsmör
ENKELT
Stekt sparris med avokado och parmesanost