Grillad vit sparris med yuzomajonnäs
Grillad vit sparris med yuzomajonnäs
8 ingredienser
20 m
Grillad vit sparris med yuzomajonnäs, jalapeno och bonitoflingor är en riktigt härlig rätt som andas vår och sommar.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1 ägg
- 2,5 msk yuzujuice
- 1 msk vit misopasta
- 2 dl neutral rapsolja
- 500 g vit sparris
- salt
- jalapeño
- bonitoflakes
Gör så här
- Knäck ägget i en mixerkanna. Häll på yuzo, miso och rapsolja.
- Sänk ned en stavmixer och mixa till en slät majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer yuzo.
- Kapa av den nedre delen på sparrisen och skala bort det grova skalet.
- Hetta upp grillen och grilla sparrisen runtom så den får färg.
- Servera med majonnäs, skivad jalapeño och bonitoflakes på toppen.