Grillad vit sparris med yuzomajonnäs

koket.se
Grillad vit sparris med yuzomajonnäs
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grillad vit sparris med yuzomajonnäs

8 ingredienser

20 m

Grillad vit sparris med yuzomajonnäs, jalapeno och bonitoflingor är en riktigt härlig rätt som andas vår och sommar.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 2,5 msk yuzujuice
  • 1 msk vit misopasta
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 500 g vit sparris
  • salt
  • jalapeño
  • bonitoflakes

Gör så här

  1. Knäck ägget i en mixerkanna. Häll på yuzo, miso och rapsolja.
  2. Sänk ned en stavmixer och mixa till en slät majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer yuzo.
  3. Kapa av den nedre delen på sparrisen och skala bort det grova skalet.
  4. Hetta upp grillen och grilla sparrisen runtom så den får färg.
  5. Servera med majonnäs, skivad jalapeño och bonitoflakes på toppen.