Grillade grönsaker med brynt misosmör

17 röster
30 m
4
Grillade grönsaker med brynt misosmör
Foto: TV4

Jennie visar hur du enkelt grillar goda gröna grönsaker. Serverade med ett smarrigt misosmör och ris blir denna rätt allt annat än tråkig! 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 aubergine, små
  • 2 spetskål
  • 500 g grön sparris
  • 200 g osaltat smör
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl vit misopasta
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 3 msk pumpafrön, rostade
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port japanskt ris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar kola. Dra av från värmen och tillsätt vin och socker samt miso. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela spetskålen i 4 stora klyftor och grilla under lock tills de är lite sotade men spänstiga.
  3. Skiva aubergine på längden i tjocka skivor och lägg på grillen när du vänder spetskålen. Lägg slutligen sparris på grillen som endast ska grillas någon minut per sida.
  4. Lägg upp de grillade grönsakerna på ett fat och häll över det brynta misosmöret.
  5. Strö över pumpafrön, gräslök och sesamfrön. Servera med ångande varmt japanskt ris.

Laddar fler recept...