Grillade grönsaker med brynt misosmör

koket.se
Grillade grönsaker med brynt misosmör
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Grillade grönsaker med brynt misosmör

13 ingredienser

30 m

Jennie visar hur du enkelt grillar goda gröna grönsaker. Serverade med ett smarrigt misosmör och ris blir denna rätt allt annat än tråkig!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergine, små
  • 2 spetskål
  • 500 g grön sparris
  • 200 g osaltat smör
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl vit misopasta
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 3 msk pumpakärnor, rostade
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port japanskt ris, kokt

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar kola. Dra av från värmen och tillsätt vin och socker samt miso. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela spetskålen i 4 stora klyftor och grilla under lock tills de är lite sotade men spänstiga.
  3. Skiva aubergine på längden i tjocka skivor och lägg på grillen när du vänder spetskålen. Lägg slutligen sparris på grillen som endast ska grillas någon minut per sida.
  4. Lägg upp de grillade grönsakerna på ett fat och häll över det brynta misosmöret.
  5. Strö över pumpafrön, gräslök och sesamfrön. Servera med ångande varmt japanskt ris.