Servera en enkel sparrissallad med färskpotatis och brynt smör - blir ett perfekt tillbehör till buffén eller grillkvällen. Ge salladen en extra lyxig topping med favoriter som hyvlad parmesan och hasselnötter.
Ingredienser
8 - 10
500 g grön sparris
2 stjälkar färsk bladpersilja
1 rödlök, finhackad
1 dl gräslök, hackad
1 kg färskpotatis
30-40 g smör
2 krm flingsalt
Till dekoration
oxalis
Gör så här
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Bryt av ändarna på sparrisen. Stek eller grilla sparrisen snabbt i en klick smör, så sparrisen fortfarande har stuns i stjälken. Ta upp och ställ åt sidan.
Bryn smöret genom att smälta smöret i en kastrull. Låt det bubbla ca 1-2 minuter tills det får en vacker gyllenbrun färg och doftar nötaktigt. Se till så att det inte bränns. Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda potatis, sparris och hackad lök på ett fat eller i en skål. Häll över det brynta smöret och rör runt. Toppa med bladpersilja, hackad gräslök, flingsalt och eventuellt några blad röd oxalis.