Grillad grön sparris med romescosås

NYHET
Grillad grön sparris med romescosås
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Grillad grön sparris med romescosås

13

14 ingredienser

25 min

Markus håller masterclass och visar ett enkelt tillbehör med grillad grön sparris serverad med den spanska såsen romesco.

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 8 gröna sparrisar
  • olja

Romescosås

  • 1 röd paprika, grillad
  • 1 röd chilifrukt, grillad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 plommontomat
  • 50 g skållad mandel
  • 1 skiva formfranska
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • brödsmulor, stekta
  • blandade örter

Gör så här

  1. Mixa samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
  2. Pensla sparrisen med lite olja och grilla innan servering.
  3. Strö på stekta brödsmulor och garnera med färska örter. Servera med romescosåsen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer