Grillad grön sparrissallad med spenat och pekannötter

3 röster
20 m
4
Grillad grön sparrissallad med spenat och pekannötter
Foto: Jakob Fridholm

Grillad grön sparris med spenat och pekannötter är ett snabbt och lättlagat tillbehör som passar fint till såväl kött som fisk. 

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 50 g bladspenat
  • olivolja
  • citron
  • salt och flingsalt
  • 80 g pekannötter

Gör så här

  1. Skär bort de nedersta 2 cm från sparrisen. Vänd den i olivolja och salta lätt.
  2. Grilla på hög temperatur i ca 3 minuter tills den mjuknat och har fått en fin grillad yta.
  3. Blanda sparrisen med bladspenaten, lite olivolja, pressad citron och flingsalt. Lägg upp på ett fat och smula över pekannötterna.
3 juni 2018

Laddar fler recept