• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad grön sparrissallad med spenat och pekannötter

Grillad grön sparrissallad med spenat och pekannötter
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Grillad grön sparrissallad med spenat och pekannötter

3

3 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Grillad grön sparris med spenat och pekannötter är ett snabbt och lättlagat tillbehör som passar fint till såväl kött som fisk. 

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g grön sparris
  • 50 g bladspenat
  • olivolja
  • citron
  • salt
  • flingsalt
  • 80 g pekannötter

Gör så här

  1. Skär bort de nedersta 2 cm från sparrisen. Vänd den i olivolja och salta lätt.
  2. Grilla på hög temperatur i ca 3 minuter tills den mjuknat och har fått en fin grillad yta.
  3. Blanda sparrisen med bladspenaten, lite olivolja, pressad citron och flingsalt. Lägg upp på ett fat och smula över pekannötterna.