• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad sparris med getost och mandel - se & gör

Grillad sparris med getost och mandel
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad sparris med getost och mandel - se & gör

4 steg att laga

7 ingredienser

När det enklaste är det godaste - grillad sparris med smulad getost och rostad mandel. Spela klippet så visar Leila hur du gör.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 knippe sparris
  • olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Topping

  • 50 g mandelspån
  • 150 g chèvreost
  • 0,5 krm flingsalt

Gör så här

  1. Skär av de träiga ändarna på sparrisen. Ringla över olivolja. Salta och peppra rikligt. Blanda så all sparris täcks.
  2. Rosta mandelspån tillsammans med flingsalt (använd en torr stekpanna).
  3. Grilla sparrisen hårt.
  4. Smula över getosten och toppa med rostat mandelspån.