Pain au levain med rosmarin

Surdeg

Bröd bakat på surdeg ger en helt annan smak än bröd som är bakat med vanlig jäst. Här hittar du recept på hur du startar upp en egen surdeg och recept på saftiga och goda surdegsbröd!

Att baka med surdeg ger en saftigare och syrligare karaktär till brödet, samtidigt som det också får  betydligt längre hållbarhet än bröd bakat på vanlig jäst. Det behöver bara lite mer tid och kärlek.

Det tar ungefär 3-4 dagar att starta upp en surdeg, men när den väl är klar håller den nästan hur länge som helst i kylskåpet och behöver bara matas med lite mjöl och vatten en gång i veckan. När surdegen står i kylskåpet vilar den, så kom ihåg att ta ut degen i rumstemperatur i god tid innan du ska baka så att den vaknar till liv igen. En deg som ska vakna trivs bra i en varm omgivning.

Här hittar du alla recept och tips du behöver för att få till ett ritkigt gott surdegsbröd!

Surdegar och surdegsbröd

Starta en surdeg
Sébastien Boudet
Betyg: 3.6 av 5 (884 röster)

Starta en surdeg

Sébastien Boudet
3 dagar
Hur bakar man surdegsbröd?
Caroline Ahlqvist
Betyg: 2.9 av 5 (161 röster)

Hur bakar man surdegsbröd?

Caroline Ahlqvist
1 dygn
POPULÄRT
Martins surdegsbröd
Martin Johansson porträtt
Betyg: 4.4 av 5 (108 röster)

Martins surdegsbröd

Martin Johansson
Enkel surdegsfralla
Alexander Pelli ny
Betyg: 3.5 av 5 (252 röster)

Enkel surdegsfralla

Alexander Pelli
2 dagar
Surdegsbröd med lingon och havssalt.
Sébastien Boudet
Betyg: 3.7 av 5 (44 röster)

Sébastien Boudets lingonbröd

Sébastien Boudet
60 min
Grova rågfrallor
Heléne Johansson
Betyg: 4 av 5 (111 röster)

Grova rågfrallor

Heléne Johansson
Pain au levain med rosmarin
Leila Lindholm
Betyg: 2.93 av 5 (40 röster)

Pain au levain med rosmarin

Leila Lindholm
Leilas franska lantbröd
Leila Lindholm
Betyg: 3.2 av 5 (25 röster)

Leilas franska lantbröd

Leila Lindholm
Durumpavé
Sébastien Boudet
Betyg: 3.7 av 5 (18 röster)

Durumpavé

Sébastien Boudet

Senaste surdegsrecepten

Holiday
Betyg: 5 av 5 (4 röster)

Holiday

Kenny Jakobsson
2 h + 1 dygn
Åvikar'n
martin löf
Betyg: 3.7 av 5 (6 röster)

Åvikar´n

Martin Löf
Kavring
Johan Sörberg
Betyg: 3.5 av 5 (2 röster)

Kavring

Johan Sörberg
Fruktbröd speja
Johan Sörberg
Betyg: 4.9 av 5 (7 röster)

Fruktbröd speja

Johan Sörberg
Surdegsvört
Alexander Pelli ny
Betyg: 3.4 av 5 (8 röster)

Surdegsvört

Alexander Pelli
2 dagar
Kavring på surdeg
martin löf
Betyg: 4.3 av 5 (3 röster)

Kavring på surdeg

Martin Löf
1 h + jäsning
Kumminbröd på rågsurdeg
Alexander Pelli ny
Betyg: 4.4 av 5 (7 röster)

Kumminbröd på rågsurdeg

Alexander Pelli
4 h

Andra bakverk med surdeg

Davids kanelbullar med surdeg
Betyg: 3.4 av 5 (252 röster)

Davids kanelbullar med surdeg

David Zetterström
Davids knäckebröd på surdeg
Betyg: 3.7 av 5 (27 röster)

Davids knäckebröd på surdeg

David Zetterström
Sébastiens surdegssemlor
Sébastien Boudet
Betyg: 3.1 av 5 (135 röster)

Sébastiens surdegssemlor

Sébastien Boudet