Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad

15 röster
10 m
Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad
Foto: Catarina König

Med endast fyra ingredienser fixar du godaste drinktilltugget i ett nafs! Ta dina favoritkex, toppa med grottlagrad gruyère och en klick fikonmarmelad, dekorera och tadaa!

Visa mer
10 m

Du behöver

  • 200 g gruyère Kaltbach – grottlagrad 32 %
  • surdegskex eller rågkex
  • fikonmarmelad (1 tsk på varje munsbit)

Dekoration

  • färsk timjan eller färska fikon

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på osten. Skär 4x3 cm stora ostbitar (ca 0,5 cm tjocka), lägg en ostbit på vardera kex och lägg på 1 tsk marmelad på varje. Toppa med en skiva färskt fikon eller bara en grön kvist färsk timjan. Servera direkt!
26 december 2016

Laddar fler recept