Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad

16 röster
10 m
Surdegskex med gruyère och fikonmarmelad
Foto: Catarina König

Med endast fyra ingredienser fixar du godaste drinktilltugget i ett nafs! Ta dina favoritkex, toppa med grottlagrad gruyère och en klick fikonmarmelad, dekorera och tadaa!

Visa mer
10 m

Du behöver

  • 200 g gruyère Kaltbach – grottlagrad 32 %
  • surdegskex eller rågkex
  • fikonmarmelad (1 tsk på varje munsbit)

Dekoration

  • färsk timjan eller färska fikon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på osten. Skär 4x3 cm stora ostbitar (ca 0,5 cm tjocka), lägg en ostbit på vardera kex och lägg på 1 tsk marmelad på varje. Toppa med en skiva färskt fikon eller bara en grön kvist färsk timjan. Servera direkt!
26 december 2016

Laddar fler recept...