Davids knäckebröd på surdeg
Davids knäckebröd på surdeg
8 ingredienser
Prova att baka ett eget gott knäckebröd på surdeg. Men var ute i god tid, degen ska vila ett dygn i kylskåpet.
Receptet ger 20-25 knäckebröd.
Spruta gärna lite vatten med en blomspruta eller pensla med lite vatten så fastnar fröblandningen bättre.
Här finns
.
Läs mer om hur du
.
Ingredienser
- 500 g vatten
- 500 g finmalt rågmjöl
- 250 g vetemjöl
- 20 g honung
- 10 g jäst
- 20 g salt
- 40 g surdeg på råg
- flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö över
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i degblandaren.
- Kör degen i ca 10 minuter. Degen ska vara fast.
- Låt degen vila i plastpåse i kylen i ett dygn.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 20-25 bitar.
- Forma bitarna till runda bollar.
- Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord.
- Nagga med nagg eller gaffel.
- Lägg över den utkavlade degen på en plåt.
- Strö över flingsalt, linfrön och sesamfrön.
- Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt. Håll koll under tiden, det blir snabbt bränt. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad.