Surdegsbröd

Segt, håligt och smakrikt karaktäriserar det omtyckta surdegsbrödet. Här hittar du både enkla och lite mer omständiga recept från våra omtyckta surdegsbagare.

Oavsett svårighetsgrad och tidsåtgång så är det svårt att tröttna på surdegen. Resultatet blir så fantastiskt gott! 

Sébastien Boudets grundrecept på surdeg hittar du här.

Läs mer

Populära surdegsbröd

Senaste surdegsrecepten

Mer om surdeg

  • Hur bakar man surdegsbröd?

    Hur bakar man surdegsbröd?

    Ett gott surdegsbröd behöver lite tid på sig, men är väl värt väntan. Att baka det i gjutjärn gör att både brödets skorpa och innankråm blir lättare att lyckas få till perfekt.

  • Mandelmanns surdegsbröd

    Konsten att starta en surdeg

    Surdegsbakaren David Zetterström berättar om hur man egentligen börjar med sin surdeg. Han delar även med sig av sina bästa tips.
  • Sébastien Boudets surdegsbröd med fullkornsmjöl

    Sébastien Boudets surdegsbröd med fullkornsmjöl

    För mig representerar det här brödet mänsklighetens framgång på jorden. Det är ett bröd som bygger på miljontals år av spannmålsevolution, från gräs till spannmål, och en mångfald av mikroorganismer som i sitt arbete förädlar ett korn till en riktig närings- bomb och smakexplosion. Dags att plocka fram din allra ödmjukaste sida, för nu är det inte längre du som styr. Du är endast deltagare på en resa där du bara vet slutdestinationen: mänsklighetens bästa bröd! /Sébastien

    Så startar du din egen surdeg>>



  • Hassel- och valnötsbröd

    Surdegsbröd

    Segt, håligt och smakrikt karaktäriserar det omtyckta surdegsbrödet. Här hittar du både enkla och lite mer omständiga recept från våra omtyckta surdegsbagare.