Sébastien Boudets lingonbröd
Sébastien Boudets lingonbröd
9 ingredienser
60 min
Den franske bagaren Sébastien Boudets surdegsbröd med lingon och havssalt.
Ingredienser
Sébastien Boudets lingonbröd
- 375 g rågkärnor, krossade
- 2,5 dl vatten, kokande
- 1 l mjölk (ekologisk)
- 500 g rågmjöl, stenmalt
- 1000 g vetemjöl, utan tillsatser
- 300-500 g surdeg
- 500 g hela lingon
- 75 g havssalt
- 100 g muscovadosocker
Gör så här
Sébastien Boudets lingonbröd
- Koka upp vattnet och skålla de krossade rågkärnorna i en stor skål.
- Häll över resten av ingredienserna och blanda lite. Låt degen vila under en fuktig duk i 1 timma.
- Knåda lite och forma 2 bröd. Låt dem jäsa i en låda i kylskåpen 24-36 timmar eller 6-8 timmar i rumstemperatur under en fuktig duk.
- Baka bröden på 220 °C i 45-50 minuter.