picknick vin

Picknick-vin

Hur håller man vinet kylt i picknickkorgen och vad passar till picknick-favoriterna serranolindad honungsmelon och grillad kyckling? Här ger vi dig bästa picknicktipsen!

Så kyler du vinet bäst

  • Har du bag in box med dig, då kan du stoppa in små kylklampar i boxen (öppna botten och petar in klamparna). Har du en snygg boxförvaring kan du enkelt peta in klamparna i påsen.
  • Har du istället en flaska med dig, då kan du ha med dig en blöt kökshandduk i en fryspåse. Linda handduken runt vinflaskan och ha den i fryspåsen.
  • Du kan även ha med dig en matlåda med frusna frukter - de blir perfekta kylande "isbitar" till ditt vin.

Gott till grillad kyckling!

Picknick-vin, till grillad kyckling
Grillad kyckling är en klassiker på picknicken. Perfekt till en potatissallad, pastasallad eller i en baguette. Till det passar ett fylligt & smakrikt vitt vin. Två vita klassiska viner är:
Saint Clair, Vicar's Choice Barrel Chardonnay, 2022. Nr 2188, 109 kr.
Gustave Lorentz, Gewurztraminer Réserve, 2023. nr 5244, 123 kr.


Honungsmelon + serranoskinka = Riesling

Picknick-vin serrano + melon
En annan riktig klassiker på picknicken är söt honungsmelon och salt serranoskinka. Då passar ett Riseling-vin alldeles ypperligt. Här är två favoritviner:
Riesling Returns, The Grape Collective, 2022. Nr 72859, 139 kr.
Kung Fu Girl, Riesling, 2022. Nr 2690, 149 kr.


Redaktionen tipsar!

Redaktionens 7 favoritboxar i sommar
Årets godaste rosévin på box
Snygg bag-in-box-förvaring
Tips på god och enkel picknick-mat


Pssst... två tips till!

Picknick-vin Ekologiskt och hållbart

  • Ett annat tips till picknicken är de nya miljövänliga vinflaskorna där förpackningen har ett lägre klimatavtryck än de vanliga flaskorna - och därmed inte heller blir lika tunga. Spana in Systembolaget sortiment över ekologiska och hållbara drycker!
  • Och, kika även på olika storlekar, det finns allt från 2 liters-"påsar", liksom de praktiska tetraförpackningarna och de lite mindre vinflaskorna - perfekt om man är ett mindre sällskap som vill prova lite olika viner på picknicken.

Artikel uppdaterad juli 2024

Poppis på picknick

POPULÄRT
Pannkaka NY
POPULÄRT
Pizzabullar