Krämig lobsterroll

Krämig lobsterroll
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Krämig lobsterroll

12 ingredienser

20 m

En krämig röra med hummer serverad i korvbröd är både en snabb och enkelt rätt, samtidigt som den är smått oemotståndlig!

Ingredienser

portioner
  • 4 korvbröd
  • smör (till stekning)
  • blandade örter

Röra

  • 200 g skalade räkor
  • 1 kokt hummer
  • 1 äpple
  • 2 selleristjälkar
  • 2 dl majonnäs
  • smetana (mängd efter smak)
  • citron, juice och zest (mängd efter smak)
  • peppar (gärna batakpeppar)
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna eller häng av vätskan om du köpt färdigskalade. Hacka dem grovt.
  2. Plocka ur köttet ur hummern. Försök bevara köttet i klorna så intakt som du kan. Ta bort ”bajsrännan” och tärna sedan stjärt och leder.
  3. Tärna äpple och selleri fint.
  4. Blanda samman allt hack och vänd i majonnäs.
  5. Tillsätt smetana till en krämig konsistens.
  6. Smaka upp med citronzest och sedan juice. Salta och peppra.
  7. Stek korvbröden i generöst med smör.
  8. Fyll med röra, lägg på en halv klo och toppa med örter.