Krämig lobsterroll

Krämig lobsterroll
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Krämig lobsterroll

5

12 ingredienser

20 m

En krämig röra med hummer serverad i korvbröd är både en snabb och enkelt rätt, samtidigt som den är smått oemotståndlig!

Ingredienser

portioner4
  • 4 korvbröd
  • smör (till stekning)
  • blandade örter

Röra

  • 200 g skalade räkor
  • 1 kokt hummer
  • 1 äpple
  • 2 selleristjälkar
  • 2 dl majonnäs
  • smetana (mängd efter smak)
  • citron, juice och zest (mängd efter smak)
  • peppar (gärna batakpeppar)
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna eller häng av vätskan om du köpt färdigskalade. Hacka dem grovt.
  2. Plocka ur köttet ur hummern. Försök bevara köttet i klorna så intakt som du kan. Ta bort ”bajsrännan” och tärna sedan stjärt och leder.
  3. Tärna äpple och selleri fint.
  4. Blanda samman allt hack och vänd i majonnäs.
  5. Tillsätt smetana till en krämig konsistens.
  6. Smaka upp med citronzest och sedan juice. Salta och peppra.
  7. Stek korvbröden i generöst med smör.
  8. Fyll med röra, lägg på en halv klo och toppa med örter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Supergod och krämig avokadopasta

Enkla tips!

Skapa nya rätter med resterna i kylen

Läs mer